Προσοχή! Τα cookies χρησιμοποιούνται σε αυτόν τον ιστότοπο για να παρέχουν την καλύτερη εμπειρία χρήστη. Αν συνεχίσετε, υποθέτουμε ότι συμφωνείτε να λαμβάνετε cookies από αυτόν τον ιστότοπο. OK

Ιστορία

Η ιστορία της Άννας Ραξέβσκυ και της οικογένειάς της μας μεταφέρει πολύ πίσω, στα βάθη του χρόνου, στην τσαρική Ρωσία. Μια ιστορία που μοιάζει με τα κλασσικά μυθιστορήματα. Ο παππούς της, γνωστός φιλέλληνας από μεγάλη ρωσική οικογένεια, ήρθε στη χώρα μας από τη Ρωσία το 1912. Τα βήματά του συνέχισαν οι γονείς της Άννας Ραξέβσκυ, όταν το 1953 ξεκίνησαν την παραγωγή ενδυμάτων και την πώλησή τους σε πελάτες χονδρικής σε όλη την Ελλάδα, χτίζοντας σύντομα μια από τις πρώτες μεγάλες κάθετες εξαγωγικές μονάδες στην Ευρώπη.

Η Άννα Ραξέβσκυ ήταν η μεσαία από τις τρεις κόρες της οικογένειας και από πέντε ετών το εργοστάσιο μονοπωλούσε το ενδιαφέρον της. Έτσι, πριν καν φτάσει στην εφηβεία, είχε μάθει να σχεδιάζει και να κατέχει από νήμα όλη κατασκευή του ρούχου. Το ίδιο έπραξαν και οι άλλες δυο κόρες της οικογενείας με την μια να ιδρύει την Raxevsky ΑΕΒΕ με δίκτυο λιανικής πώλησης γυναικείων ενδυμάτων και η άλλη με την ίδρυση της Mini Raxevsky με δίκτυο λιανικής πώλησης παιδικών ενδυμάτων.

Το εργοστάσιο δεν το άφησε ποτέ σπουδάζοντας παράλληλα Διοίκηση Επιχειρήσεων. Από την εφηβεία της ως πια εργαζόμενη στην οικογενειακή εταιρία RAXSTA AE ασχολήθηκε αποκλειστικά με την δημιουργία συλλογών και την πώληση τους. Το πελατολόγιο της εκτεινόταν σε δυο ηπείρους, Ευρώπη (Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία, Ολλανδία, Ισπανία, Ιταλία) και Αμερική συνδέοντας το όνομα της με τη χρυσή εποχή του ελληνικού ενδύματος στο εξωτερικό!

Το 1997 συνεχίζοντας την ιστορική οικογενειακή εμπορική παράδοση, ιδρύει την εταιρία RAX Sportswear, με αντικείμενο το Σχεδιασμό, την Παραγωγή και την Χονδρική Πώληση Γυναικείου Ενδύματος στην ευρωπαϊκή αγορά με το όνομα Raxsta By Anna Raxevsky.

Το 2008 ξεκινά μια νέα πορεία, με την αναδιοργάνωση της και με την επέκταση της σε όλη την ελληνική αγορά, καθώς και την είσοδο της σε μεγάλες επώνυμες λιανεμπορικές αλυσίδες.

Το 2017 ιδρύεται η εταιρία RAX Clothing M.IKE από τον υιό της Ιωάννη-Αχιλλέα Ιωαννίδη και πάντα με την ενεργή παρουσία της κ. Άννας Raxevsky Ιωαννίδου, η Τρίτη γενιά στον χώρο του ενδύματος αναλαμβάνει δράση συνεχίζοντας την παραγωγή και πώληση γυναικείων ενδυμάτων με την επωνυμία Anna Raxevsky.